Gaziantep Gündem Haberleri

CHP’den AKP’ye Geçiş Yapan Belediye Başkanlarına Kalkan, Kalanlara Bayrampaşa Operasyonu

Rozeti takana dokunulmazlık, kalanlara operasyon

Rozeti takana dokunulmazlık, kalanlara operasyon

Türkiye’de adalet terazisi bir kez daha şaştı. 2024 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçilen bazı isimler, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmelerinin hemen ardından AKP saflarına geçti. İlginçtir ki, geçişten sonra bu isimlere dair açılan soruşturmalar durduruldu ya da rafa kaldırıldı. Aynı dönemde, partisine sadık kalan CHP’li başkanlara yönelik ise sabah baskınları, gözaltılar ve tutuklamalar devreye girdi. Son olarak İstanbul CHP’li Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik operasyon da bu çifte standardın son örneği oldu.

Rozeti takana dokunulmazlık, kalanlara operasyon

Geçişle Temize Çıktılar, Dosyaları Rafa Kalktı

Gaziantep’in Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, CHP’den seçildikten sadece birkaç ay sonra hakkında çıkan usulsüzlük iddialarıyla gündeme geldi. Ancak bu iddialar soruşturulmak yerine, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Yılmaz’a rozet takıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında geçmişten bu yana devam eden bazı soruşturmalar, AKP’ye geçiş süreciyle birlikte gündemden düştü. Kamu ihaleleri ve personel alımlarıyla ilgili hazırlanan dosyaların akıbeti bilinmezken, Çerçioğlu’na AKP tarafından “yerel yönetim tecrübesi” övgüleriyle destek açıklamaları yapıldı.

Seydişehir’de Geçiş Kalkan Oldu

Konya Seydişehir’de CHP’den başkan seçilen Hasan Ustaoğlu da yolsuzluk söylentilerinin merkezindeydi. Ancak Ustaoğlu’nun AKP’ye katılmasının hemen ardından önce medyadaki haberler azaldı, sonra savcılık süreci sessizliğe gömüldü. AKP yönetimi ise bu geçişi “milletin iradesine hizmet” olarak nitelendirdi.

CHP’li Belediyelere Operasyonlar Sürüyor

CHP’li belediyelere yönelik operasyon furyasının son durağı Bayrampaşa Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun da bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başcılığı tarafından, CHP’li Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik “zimmet”, “irtikap”, “rüşvet vermek”, “rüşvet almak” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Kaynak : Sözcü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu