GİBTÜ’den Uluslararası Öğrencilere Türk Mutfağı Tanıtımı

GİBTÜ’den Uluslararası Öğrencilere Türk Mutfağı Tanıtımı
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), uluslararası öğrencilere Türk mutfağını tanıtmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Erasmus programı kapsamındaki etkinlikte, Azerbaycan, Portekiz, Ukrayna, Fas, Romanya, İtalya, Ürdün, Polonya ve Litvanya’dan yaklaşık 50 uluslararası öğrenci bir araya geldi. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de etkinliğe katılarak öğrencilere destek verdi.
Üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Erol Taşkın’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen atölyede, yöresel yaprak sarma, Antep tarhanası ve Osmanlı şerbeti gibi lezzetler uluslararası öğrencilerle birlikte hazırlandı.
Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, öğrencilere Türk mutfağına dair hazırlanan tanıtım kitapçıklarını hediye etti ve kültürel etkileşimi destekleyen bu tür projelerin önemine vurgu yaptı.
Kaynak : Sondakika