Gaziantep Dünya Haberleri

Zehir Tacirlerine Darbe: 8 Milyon Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Zehir tacirlerine darbe! 8 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Zehir Tacirlerine Darbe: 8 Milyon Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19-27 Mart tarihleri arasında yurt genelinde zehir tacirlerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda 484 kilo uyuşturucu madde ve 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca bin 44 şüpheli yakalandı ve bunlardan 516’sı tutuklandı.

Bakan Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “19-27 Mart 2025 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 71 ilde, Jandarma Genel Komutanlığımız tarafından 15 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarımızda; 484 kg uyuşturucu madde ile 7 milyon 830 bin 760 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1.044 şüpheli yakalandı. 516’sı tutuklandı. 138’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.”

Operasyonlar Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. 1.450 ekip, 3 bin 626 personel, 18 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği ile birçok ilde yapılan operasyonlarda büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Valilere, Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polis ve jandarmaya teşekkür eden Yerlikaya, “Her sokakta, her caddede, her köşe başında biz varız. Polisimiz ve jandarmamızla gece gündüz demeden operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu