Malatya Şeker Fabrikası 2025-2026 Kampanya Döneminde 500 Bin Ton Pancar İşlemeyi Hedefliyor

Malatya’da bu yıl 500 bin ton pancar işlenerek 62 bin ton şeker elde edilecek
Malatya’da bu yıl 500 bin ton pancar işlenerek 62 bin ton şeker elde edilecek
Malatya’da 1956 yılında işletmeye açılan Şeker Fabrikası, 69 yıldır şeker, küspe ve melas üretimine devam ediyor. Her yıl artan rekolte ile büyüyen fabrikada, 2025-2026 kampanya dönemi için 500 bin ton şeker pancarının işlenmesi planlanıyor.
Çevre İllerden de Getiriliyor

Fabrikada günlük ortalama 4 bin ton pancar işleniyor. Malatya’nın yanı sıra Sivas, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ illerinden de şeker pancarı işlenmek üzere fabrikaya getiriliyor. 1 Eylül itibarıyla başlayan pancar alım kampanyası ile üretim hareketlendi.
“Günde Dört Bin Ton Pancar İşliyoruz”

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, fabrikanın bu bölgedeki en büyük kamu iktisadi kurumu olduğunu belirterek, üretim sezonunun yaklaşık 6 ay süreceğini ve şu ana kadar 55 bin ton pancar alımı yapıldığını ifade etti. Murat, bölgedeki 8 ilde yaklaşık 1200 ailenin şeker pancarı ekimi ile geçimini sağladığını söyledi. Ayrıca, dolaylı olarak 50-60 bin kişinin şeker pancarına bağlı ekonomide yer aldığını dile getirdi.
Murat, yıl için hedeflenen üretim rakamlarının ise 500 bin ton pancar işlemek, bunun karşılığında 62 bin ton şeker, 150 bin ton küspe ve 22 bin ton melas elde etmek olduğunu belirtti. Günlük olarak ise 4 bin ton pancar işlenip yaklaşık 450-500 ton şeker üretildiğini açıkladı.

Kaynak: Ensonhaber



