Yavuz Bülent Bakiler’in Vefatı: Türk Edebiyatının Yılmaz Müdafii Aramızdan Ayrıldı

Yavuz Bülent Bakiler’in Vefatı: Türk Edebiyatının Yılmaz Müdafii Aramızdan Ayrıldı
Yavuz Bülent Bakiler’in Vefatı: Türk Edebiyatının Yılmaz Müdafii Aramızdan Ayrıldı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair, yazar ve mütefekkir Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından duygusal bir taziye mesajı paylaşarak Bakiler’in mekanı için dualar etti.

Vali Gül paylaşımında, Bakiler’in “Gözlerin İstanbul Oluyor Birden” şiirinden bölümler aktardı ve şöyle dedi: “Şair, yazar Yavuz Bülent Bakiler’in vefat haberini üzüntüyle aldık. Rabbim rahmetiyle, merhametiyle muamele etsin. Mekanı cennet, makamı ali olsun. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.”

Yavuz Bülent Bakiler, Türkçe kullanımına verdiği önem ve “Harman”, “Yalnızlık”, “Duvak”, “Seninle” gibi şiir kitaplarıyla tanınıyordu. Cenaze namazı ise 29 Eylül 2025 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak.

Bakiler, yıllar önce yaptığı bir söyleşide Türkiye’nin geleceğinin ilim ve teknik alanda yetiştirilecek elemanlara bağlı olduğunu vurgulamış, özellikle gençlerin teknolojiye fazla yönelerek edebiyat ve sanattan uzaklaştığına dikkat çekmişti. Okumanın ve araştırmanın önemine değinen Bakiler, bu konuda endişelerini dile getirmişti.

23 Nisan 1936’da Sivas’ta doğan Bakiler, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, uzun yıllar kamu sektöründe çeşitli görevler üstlenmiş bir bürokrat ve köşe yazarıdır. Ayrıca TRT ve Samanyolu televizyonlarında programlar hazırlamış, Türkçenin doğru kullanımı ve Türk edebiyatının gelişimi için hizmet etmiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz gibi edebiyat dünyasının önemli isimleri de Bakiler için taziye mesajları yayımladı. Radyo ve televizyon programcısı Niyazi Gedik de duygularını paylaştı ve Bakiler’in millet için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Yavuz Bülent Bakiler’in hem edebiyat hem de kültür alanına yaptığı katkılar, onun Türkçe’nin yılmaz müdafii olarak anılmasını sağlamıştır. Mekanı cennet, mekanı âlî olsun.

Cenaze Programı:
29 Eylül 2025 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacaktır.

Kaynak: Haber7, Anadolu Ajansı (AA)




