Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’dan Süper Lig’de Yabancı VAR Hakemi Talebi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’dan Süper Lig’de Yabancı VAR Hakemi Talebi
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’dan Süper Lig’in ikinci yarısında yabancı VAR hakemlerinin görev alması talebi
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Trendyol Süper Lig’in ikinci yarısında yabancı VAR hakemlerinin görev almasını istedi. Son dönemde yaşanan hakem yönetimleri ile ilgili tartışmaları değerlendirmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Riva’daki tesislerde bir araya gelen Adalı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Adalı, Gaziantep FK maçındaki hakem ve VAR kararlarından memnun olmadıklarını belirtti. Sezon başından beri karşılaştıkları sıkıntıları dile getirerek, hakemlerle ilgili temizlik operasyonlarında hep federasyonun yanında olduklarını ancak geldiği noktada yaşadıkları sıkıntıların son noktaya vardığını ifade etti.
VAR hakemleri konusunda hakem eksilmesi yaşandığını ve bu eksikliği telafi etmek için ikinci yarıda yabancı VAR hakeminin görev almasını talep ettiklerini söyledi. Saha içindeki yerli hakemlere güvenmekle beraber, özellikle ikinci yarıya yabancı VAR hakemi ile başlamak istediklerini federasyona ilettiklerini belirtti. Federasyon Başkanı’nın da hataların telafi edilemeyeceğini söylediğini ancak Beşiktaş aleyhine hataların yoğun olduğunu vurguladı.
Federasyona destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Adalı, camialar içinde en çok hakkını arayan takımın Beşiktaş olduğunu ve lehlerine bir hakem hatası yaşanmadığını söyledi. Ancak aleyhlerine yapılan yanlış kararların kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, geçmiş yıllarda yabancı VAR hakemlerinin eleştirilmediğini, hakemlerin çoğunun görevden el çektirilmesi nedeniyle yabancı VAR hakemi uygulamasına ihtiyaç duyulduğunu iletti.
Beşiktaş camiasının sabırlı ve efendi olduğunu ancak hakem yönetimlerinin camiayı tahrik etmemesi gerektiğini, aksi takdirde gerekli mücadeleyi vermekte kararlı olduklarını ifade etti. Son olarak, dün oynanan maçta VAR koltuğunda bulunan hakemin geçmişte iyi maç yönettiğini ancak Beşiktaş için problemli olan bazı hakemlerin tekrar denenmesinin riskli olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: Sondakika




