Çiftçiye Karpuz Desteği Başladı

Gaziantep’in bereketli topraklarında çiftçilerimiz için müjdeli bir haber var! Bu yıl çiftçiye karpuz desteği ile yüzler gülüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yerel üretimi artırmak ve çiftçilerimizin yükünü hafifletmek için kolları sıvadı. Araban ilçemizde düzenlenen özel bir törenle, üreticilere binlerce karpuz fidesi dağıtıldı. Bu destek, hem toprağın bereketiyle buluşacak hem de vatandaşın sofrasına lezzet katacak.

Araban Pazar Yeri’nde düzenlenen fidan dağıtım töreni oldukça kalabalıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Kenan Seçkin, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Arif Seçkin gibi önemli isimler oradaydı. Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun da çiftçilerin sevincine ortak oldu. AK Parti Araban İlçe Başkanı Seydi Vakkas Ömeroğlu ve MHP Araban İlçe Başkanı Halil Sağır da törene katılarak çiftçilere desteklerini gösterdiler. Kısacası, tüm yöneticiler ve çiftçiler bu önemli günde bir aradaydı.
Araban’da Karpuz Üretimi Canlanıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan akıllı bir kararla, Araban’da yaşayan üreticilere karpuz fidesi desteği sağlandı. Bu destek, tarımsal üretimi çeşitlendirmek ve özellikle karpuz gibi sevilen bir ürünün daha çok yetiştirilmesini teşvik etmek amacıyla yapılıyor. Proje kapsamında dağıtılan fidelerin yarısı, yani yüzde 50’si belediye tarafından hibe ediliyor. Geri kalan yüzde 50’lik kısmını ise üreticilerimiz kendi imkanlarıyla karşılıyor. Bu oran, çiftçilerimizin maliyetini yarı yarıya düşürerek projeyi daha ulaşılabilir hale getiriyor. Meclis üyelerinin bu kararı oy birliğiyle kabul etmesi de projenin ne kadar doğru bir adım olduğunu gösteriyor.
Çiftçinin Maliyeti Azalıyor, Verim Artıyor
Törende konuşan yetkililer, bu desteğin Araban’da karpuz ekimini artıracağına ve çiftçilerin cebindeki paranın daha fazlasının kalmasına vesile olacağına vurgu yaptılar. Dağıtılan fidelerin, bereketli topraklarda güzel ürünler vermesi ve üreticilerin yüzünü güldürmesi temenni edildi. Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye verdiği değerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Altun, şöyle konuştu: “Büyükşehir Belediyemiz, çiftçilerimizin en büyük sorunlarından biri olan maliyetleri düşürmek için çok çalışıyor. Mazot, gübre, tohum ve şimdi de fide destekleriyle bize nefes aldırıyorlar. Kırsal kalkınma için attıkları her adım bizim için çok kıymetli. Başta Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin olmak üzere, bu projelere emeği geçen herkese çiftçilerimiz adına yürekten teşekkür ediyoruz.” Bu tür desteklerin, Gaziantep tarımını daha da güçlendireceği açıkça görülüyor. Çiftçinin alın teri toprağa düştüğünde, sonucun bereketli olması en büyük dileğimiz.
Gaziantep’in tarımsal potansiyelini ortaya çıkarmak için atılan bu adımlar, çiftçimizin emeğini ve toprağın değerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Karpuz fideleriyle atılan bu tohumların, önümüzdeki hasat döneminde bol kazanç getirmesi ve Gaziantep’in tarımsal gücüne güç katması bekleniyor.



