Gaziantep Haberleri

Gaziantep’te 18 Vatandaş Vefat Etti

Gaziantep’te 2 Mayıs 2026 tarihinde yaşamını yitiren 18 vatandaş, sevenlerinin gözyaşları eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından paylaşılan defin listesi, şehrin bu acı gününü gözler önüne serdi. Vefat edenler arasında her yaştan ve meslekten insan bulunması, toplumsal bir yasanın daha yaşandığını gösteriyor. Her bir isim, geride bıraktığı anılar ve sevdikleriyle birlikte sonsuzluğa göç etti. Bu liste, hayatın ne kadar geçici olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Şehrimiz, yitirdiği canları dualarla anıyor. Vefat edenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Gaziantep vefat gundemine dair onemli bilgiler paylasıldı.

Gaziantep'te 18 Vatandaş Vefat Etti

Vefat Edenlerin Detaylı Listesi ve Defin Yerleri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün kamuoyu ile paylaştığı 2 Mayıs 2026 tarihli defin listesi, vefat eden vatandaşların isimlerini, aile bilgilerini, doğum yıllarını ve defin edildikleri mezarlıkları içeriyor. Bu bilgiler, hem ailelerin yakınlarını öğrenmesi hem de toplumun genel bilgilendirilmesi açısından önem taşıyor. Listede, Abdulkadir Çürükoğlu (83), Fatma Korkut (83), Abdullah Alkur (76), Ahmet Külte (79) gibi isimler yer alıyor. Bu isimler, Gaziantep’in farklı bölgelerinde yaşamlarını sürdürmüş ve şehrin dokusuna katkıda bulunmuş bireylerdir. Her birinin hayat hikayesi farklı olsa da, bugün hepsi aynı acı sonla buluştu. Defin işlemleri, Asri Mezarlık, Kilis, Atatürk Mezarlığı, Adıyaman Mezarlığı, Hatay Mezarlığı, Morcalı Mezarlığı, Üçgöze Mezarlığı ve Yeşilkent Mezarlığı gibi şehrin çeşitli noktalarındaki kabristanlarda gerçekleştirildi. Bu mezarlıklar, yitirdiğimiz canların son durağı oldu.

Hayatın Nabzı Durdu: Farklı Yaş Gruplarından Kayıplar

Defin listesi incelendiğinde, vefat edenlerin yaş ortalamasının oldukça geniş bir yelpazeye yayıldığı görülüyor. 80’li yaşlarını süren birçok vatandaşın yanı sıra, daha genç yaşlarda hayatını kaybedenler de bulunuyor. Özellikle 2025 ve 2026 doğumlu olan Bebek Vahide Hüseyin ve Mehmet Aras Gören’in isimlerinin listede yer alması, yürekleri dağlıyor. Bebeklerin bu dünyadan erken ayrılması, en büyük acıların başında geliyor. Bu durum, hayatın ne kadar kırılgan olduğunu ve beklenmedik kayıpların her an yaşanabileceğini bir kez daha hatırlatıyor. Vefat edenlerin arasında farklı ailelerden ve sosyal çevrelerden bireylerin olması, bu kaybın toplumsal boyutunu da ortaya koyuyor. Her bir isim, bir ailenin sevgi dolu bireyiydi. Şehir olarak, bu kayıpların acısını paylaşıyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Gaziantep’te Toplumsal Anma ve Başsağlığı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün yayınladığı defin listesi, sadece bir istatistik değil, aynı zamanda şehrin bir kesitini sunan duygusal bir belge niteliği taşıyor. 2 Mayıs 2026 tarihi, Gaziantep için acıların yaşandığı bir gün olarak kayıtlara geçti. Her bir vatandaşın vefatı, geride derin bir üzüntü bıraktı. Şehir, bu kayıplar karşısında birlik ve beraberlik içinde acıyı paylaşıyor. Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu zor zamanlarda dayanışma içinde olmak, yaraları birlikte sarmak en büyük dileğimizdir. Gaziantep, yitirdiği her canı dualarla anmaya devam edecek.

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu