Nurdağı’nda Trafik Kazası: 2 Can Kaybı

Nurdağı’nda bu sabah yürekleri dağlayan bir trafik kazası meydana geldi. TAG Otoyolu’nda adeta can pazarı yaşandı. Zincirleme bir kaza değil ama yaşanan olay bile insanı dehşete düşürdü. Sabahın erken saatleriydi, herkes işine gücüne bakıyordu. Ama kader ağlarını ördü ve iki araç birbirine girdi. Tırın dehşet verici çarpmasıyla hafif ticari araç adeta kağıt gibi ezildi. Geride ise acı bir tablo kaldı.

Nurdağı Kesiminde Korkunç Anlar
Kaza, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi yakınlarında, meşhur TAG Otoyolu üzerinde oldu. Bildiğimiz kadarıyla, otoyol hız yapan araçların durağı malum. İddialara göre, Ali Ö. yönetimindeki 54 TA 237 plakalı tır, aynı yönde seyreden Abdurrahman Y. yönetimindeki 33 BTD 28 plakalı Peugeot marka hafif ticari aracın arkasına adeta balyoz gibi çarptı. Çarpmanın etkisi öyle şiddetliydi ki, hafif ticari araç sürücüsünün kontrolü tamamen kaybetmesine neden oldu. Araç, adeta bir çember çizerek yol kenarındaki bariyerlere savruldu. Olay yerinde bulunanlar bile gözlerine inanamadı. Araç tanınmaz hale gelmişti. İçindeki insanların durumu ise akıllara kazınacak cinstendi.
Olay Yerine Ekipler Sevk Edildi
Kazayı gören duyarlı vatandaşlar hemen 112’yi arayarak durumu bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine hızla jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, hafif ticari aracın içinde bulunan iki kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Bu haber bile insanı derinden üzdü. Sabahın köründe işine giden insanlar, kim bilir ne hayaller kuruyordu. Ama acı gerçekle yüzleştiler. Kazada yaralanan iki kişi ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hemen ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırıldı. Umuyoruz ki yaralılar en kısa sürede sağlığına kavuşur. Bu tür kazaların hiç yaşanmaması en büyük dileğimiz.
Tır Sürücüsü Gözaltında
Hayatını kaybeden iki talihsiz insanın cenazesi, jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı detaylı incelemelerin ardından kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Bu süreçler bile başlı başına üzücü. Kazaya neden olduğu iddia edilen tır sürücüsü Ali Ö. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili jandarma ekipleri titiz bir çalışma başlattı. Her ihtimal değerlendiriliyor. Kaza nedeniyle otoyolda trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı. Uzun kuyruklar oluştu, ancak ekiplerin çabasıyla trafik normale döndürüldü. Ancak bu normale dönüş bile yaşanan acıyı unutturmaya yetmez. Bu tür kazaların nedenleri üzerinde daha çok durulmalı. Hız mı, dikkatsizlik mi, yoksa başka bir sebep mi? Bu soruların cevapları bir an önce bulunmalı ve benzer acıların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Gaziantep’in bu güzel otoyolunda yaşanan bu elim olay hepimizi derinden etkiledi.
Bu haber, sadece bir trafik kazası haberi değil. Aynı zamanda bir uyarı. Hız yapmanın, dikkatsizliğin nelere mal olabileceğinin canlı kanıtı. Yarın çok geç olmadan, hepimizin trafikte daha dikkatli olması, birbirimize karşı daha saygılı olması gerekiyor. Bir anlık dikkatsizlik, bir ömre mal olabilir. Ailelerin yüreğine ateş düşebilir. Bu tür haberleri okudukça, insan hayatının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlıyor. Nurdağı’ndaki bu kaza, hepimize bir ders olmalı. Otoyollarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Ailelerinin başı sağ olsun.



