Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Güvenliği Etiğimi Düzenledi 27
Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Güvenliği Etiğimi Düzenledi 27
Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Güvenliği Etiğimi Düzenledi 27
Gaziantep Ticaret Borsası, gıda sektöründeki firmalara yönelik “Gıda Güvenliğinde Kalite Sistemleri” konulu eğitim düzenledi.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı desteğiyle “GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren katılımcı firmalara yönelik “Gıda Güvenliğinde Kalite Sistemleri” eğitimi düzenlendi.
Eğitim katılımcıları; HACCP’nin temel prensipleri, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Standardı, BRCGS Standardı ve IFS Standardı ile Helal ve Kosher sertifikasyonları hakkında bilgiler verildi.
“GIDA GÜVENLİĞİ KALİTE SİSTEMLERİ” EĞİTİM KURSU TAMAMLANDI
Gaziantep Ticaret Borsası, gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin; Kalite sistemleri, güncel yasal düzenlemeler, uygulama yöntemleri ve iyi uygulama örnekleri konularındaki bilgi ve becerilerine katkıda bulunmak amacıyla “Gıda Güvenliğinde Kalite Sistemleri” eğitimini tamamladı.
GTB Yeni İdari Hizmetler Binası’nda gerçekleştirilen eğitimin açılışında uzman eğitmen Fatih Çakmak, gıda güvenliğinin sağlıklı yaşamın temel direklerinden biri olduğunu söyledi.
Gıda güvenliği için belirlenen kalite yönetim sistemlerinin, gıda üretiminde standartların oluşturulması ve sürdürülmesinde hayati rol oynadığını vurgulayan Çakmak, bu sistemlerin tüketime yönelik gıda ürünlerinin üretiminden her aşamada hijyen, kalite ve güvenilirliği sağlamayı amaçladığını söyledi.
Gıda güvenliği için oluşturulan kalite sistemlerinin uluslararası ticarette de önemli rol oynadığını kaydeden Çakmak, şöyle konuştu: “Küreselleşen dünyada gıda ürünlerinin kalitesi ve güvenliği, ticaretin en temel bileşenlerinden birini oluşturmaktadır. Ülkeler gıda ithalatında belirli kurallara ve düzenlemelere uymayı şart koşuyor. Dolayısıyla firmaların uluslararası pazarlarda rekabet edebilmeleri ve sürdürülebilirliklerini sürdürebilmeleri için bu kalite sistemlerini benimsemeleri gerekiyor” dedi.
Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen eğitimde uzman eğitmen Çakmak, katılımcılara gıda güvenliği, kalite ve hijyenin önemi, HACCP ve ISO 22000 şartları, GFSI standartları (BRCGS, IFS, FSSC 22000) ve ürün belgelendirmesi (BRCGS, IFS, FSSC 22000) konularında katılımcılara detaylı bilgi verdi. Helal, Koşer).
İnteraktif eğitimin sonunda eğitmen Çakmak, firma temsilcilerinin sorularını yanıtlayarak konuyla ilgili güncel gelişmeleri paylaştı.