Doğanşehir’de Kuru Fasulye Hasadı Başladı: Üreticilerden Sevinçli Haberler

Doğanşehir’de Kuru Fasulye Hasadı Başladı
Doğanşehir’de Kuru Fasulye Hasadı Başladı
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, bu yıl 2 bin 360 dekar alanda kuru fasulye ekimi yapıldı ve hasat dönemi başladı. Kuruvaova, Sürgü ve Erkenek mahallelerinde gerçekleştirilen hasat, tarlada kilogram başına 130 ila 150 lira arasında fiyatlarla çiftçilere kazanç sağlıyor.
Üreticilerden Mevlüt Ergen, Doğanşehir’in kuru fasulyesinin kalitesine dikkat çekerek, ürünün Türkiye’nin birçok bölgesine gönderildiğini belirtti. Ergen, “Türkiye’nin her tarafına gidiyor. Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır her tarafa veriyoruz.” dedi.
Bir diğer üretici Harun Karakaş ise, bölge halkının kuru fasulyeye olan talebinin artmasıyla ekim alanlarının genişlediğini ifade ederek, “Fasulyemiz halktan ilgi görüyor.” diye konuştu.
Kaynak: Sondakika




