Gaziantep Ekonomi Haberleri

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı öncesinde katlanan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladı.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantep’te günlük üretim normal zamanlarda 30 tonken, bayram yoğunluğunun başlamasıyla iki katına yani 60 tona çıkıyor. Avrupa Birliği’nce tescil edilen, Türk mutfağının ilk ürünü “Antep baklavası”, bayramda ağızları tatlandırmaya devam edecek.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli ustalar, Kurban Bayramı öncesi artan siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai yapmaya başladı. Baklava üreticisi Ömer Faruk Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bayrama sayılı günler kala talepleri yetiştirmek için yoğun mesaiye başladıklarını söyledi.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Mesainin ve üretimin iki katına çıktığını belirten Çiftçi, şöyle konuştu: Meşakkatli ama tatlı bir yoğunluk var. Bu tatlı yoğunluğun sonunda tezgahlara koyduğumuz baklavaları dünyanın dört bir tarafına gönderiyoruz. Gaziantep’te günlük üretim normal zamanlarda 30 ton. Bayram yoğunluğunun başlamasıyla iki katına yani 60 tona çıkıyor. Arife gününde ise 70-80 tonları buluyor.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Üretilen baklavanın üçte ikisi yurt içi ve yurt dışı, geriye kalanını Gaziantepliler ve kente gelen turistlerin tüketimi oluşturuyor.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Bayrama sayılı günler kala satışlar kapanabiliyor: Bayrama 2 gün kala bazen satışlarını kapatabildiklerini anlatan Çiftçi, “Çünkü coğrafi tescilli baklavamız insan gücüyle, makine değmeden, geleneksel usullerle yapıldığı için ve en lezzetli haliyle yapmak zorunda olduğumuz için bazen talebe tam karşılık veremeyebiliyoruz.” ifadesini kullandı.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Bayramda şekeri düşen insana baklava: Çiftçi, “Bayramda kurban kesildikten sonra insanın şekeri düşer, o şekere karşılık baklavayla ağızları tatlandırıyoruz.” dedi.

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

Gaziantepli baklavacılarda Kurban Bayramı telaşı başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu