Deprem Bölgesinde Hasarlı Araçların Şase Numaralarını Değiştirerek Piyasaya Sürenlere 12 Tutuklama

Deprem Bölgesinde Hasarlı Araçların Şase Numaralarını Değiştirerek Piyasaya Sürenlere 12 Tutuklama
Deprem Bölgesinde Hasarlı Araçların Şase Numaralarını Değiştirerek Piyasaya Sürenlere 12 Tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü kapsamlı soruşturma neticesinde; deprem sonrası ağır hasar görmüş araçların düşük fiyatlarla satın alındığı belirlendi. Şüphelilerin, yurtdışından temin ettikleri araçların şase numaralarını bu hasarlı araçların üzerine işleyerek, resmi kayıtları sahte şekilde değiştirdikleri tespit edildi.

Bu yöntemle kaçakçılık kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve suç delillerini yok etme ya da gizleme suçlarının işlendiği ortaya çıktı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro ekiplerinin koordinasyonunda, Ankara, İstanbul, Bursa, Konya ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyon kapsamında hakkında işlem yapılan 26 şüpheliden 24’ü gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan 20 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 4 şüpheli için adli kontrol uygulanması istendi. Mahkeme, 12 şüphelinin tutuklanmasına; diğer 12 şüphelinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. Firari olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın geniş kapsamlı şekilde sürdürülmekte olduğunu açıkladı.
Kaynak: Sözcü



