Gaziantep Eğitim Haberleri

Gaziantep’ten Matematik Gururu: Kardeşlerden Dünya Birinc…

Gaziantep’in yetiştirdiği iki parlak zeka, Cihat Arda ve Yusuf Kayra Yüceışık kardeşler, Amerika Matematik Olimpiyatları’nda gösterdikleri üstün başarıyla adlarını altın harflerle yazdırdı. Kendi yaş kategorilerinde aldıkları 100 tam puanla dünya birincisi olan kardeşler, artık Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenecek finallerde ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için gün sayıyor. Bu başarı, Gaziantep’in eğitim alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Gaziantep matematik başarısı ile ilgili detaylar belli oldu.

Gaziantep'ten Matematik Gururu: Kardeşlerden Dünya Birinc...

11 yaşındaki Yusuf Kayra Yüceışık, Nurel Enver Taner Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi olarak matematik tutkusunu kanıtladı. Küçük yaşlardan beri matematiğe olan ilgisiyle dikkat çeken Yusuf Kayra, bu olimpiyatlardaki birinciliğiyle gurur duyduğunu belirtti. Katıldığı çeşitli matematik yarışmalarında da önemli dereceler elde eden Yusuf Kayra, özellikle Fermat ve TİMO olimpiyatlarındaki madalyalarıyla da adından söz ettirmişti. Şimdi ise gözü Bakü’de. “Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek, bayrağımızı gururla dalgalandırmak istiyorum,” diyen Yusuf Kayra’nın bu sözleri, vatan sevgisinin matematik dehasıyla nasıl harmanlandığının en güzel kanıtı.

Küçük kardeşi Cihat Arda Yüceışık ise Hanifi Şireci İlkokulu 3. sınıf öğrencisi olmasına rağmen gösterdiği başarıyla abisine taş çıkardı. Matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazanarak finallere davet edilen Cihat Arda, ardından SİTEM olimpiyatlarında gümüş madalyanın sahibi oldu. Abisiyle birlikte TİM olimpiyatlarında elde ettiği 100 tam puanlık dünya birinciliği ise onu geleceğin en parlak matematikçilerinden biri yapmaya aday gösteriyor. Cihat Arda, “Bize destek çıkılmasını istiyoruz. Türk bayrağımızı Azerbaycan’da ve Roma’da gururla dalgalandırmak istiyoruz. Fatma Şahin başkanımız ise bizi ziyarete gelip finallere gönderebilirse çok seviniriz. Eğitim Şehri Gaziantep’i çok güzel bir şekilde temsil etmek istiyoruz,” diyerek hem şehrine olan bağlılığını hem de uluslararası arenada başarıya olan inancını dile getirdi.

Disiplin ve Sevginin Sentezi: Yüceışık Ailesi Başarının Sırrını Açıklıyor

Bu büyük başarının arkasında şüphesiz ki ailenin rolü büyük. Anne Zehra Yüceışık, çocuklarının bu noktaya gelmesindeki en önemli faktörün disiplinli bir çalışma modeli olduğunu vurguladı. Çocuklarının hem derslerine hem de diğer sosyal aktivitelere zaman ayırması gerektiğini belirten Zehra Yüceışık, “Çocuklarım Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında dünya şampiyonu oldular. İkisi de kendi sınıf derecelerinde 100 puan alarak derece yaptı. Daha önce de matematik alanında, uluslararası alanda dereceleri var. Vatanda millete hayırlı evlat olmalarını istiyorum. Uluslararası çapta girdikleri sınavlarda da Türk bayrağını gururla dalgalandırmalarını istiyorum. Biz bu süreçte her zaman düzeni ve disiplini oturtmaya çalıştık. Televizyonda izledik, oyunda oynadık, derslerde zaman ayırdık. Her şeyi düzenli bir şekilde, programlı bir şekilde yaptık. Sonuçta da başarı geldi. Diğer çocukların bu aşırı elde edebilmesi için düzenli ve disiplinli çalışmaları, oyunla da her şeyde vakit bulmaları gerekiyor. Gerekirse kemana, spora, her türlü aktiviteye fırsat vererek derslerde zaman ayırmaları gerekiyor,” diyerek ailelere de önemli tavsiyelerde bulundu. Yüceışık ailesi, çocuklarının başarısının tesadüf olmadığını, planlı ve programlı bir çalışmayla her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor.

Bu iki genç yetenek, Gaziantep’in gururu olmaya devam edecek. Bakü’de sergileyecekleri performansla, matematik dünyasında bir Türk olarak yerlerini sağlamlaştıracaklarına şüphe yok. Kardeşlerin bu uluslararası başarıları, diğer öğrencilere de ilham kaynağı olacak. Gaziantep’in eğitim alanındaki potansiyelini en iyi şekilde temsil eden Yüceışık kardeşler, gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacak gibi görünüyor.

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu