Nurdağı Kavşağı Yine Tehlike Saçtı!

Vay vay vay, bizim Nurdağı kavşağı yine gündemde. Bu sefer de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu üzerinde feci bir kaza olmuş. Düşünsenize, dört araç birbirine girmiş! İki tane koca koca tır, yanına da iki binek otomobil… Hayat durmuş resmen. Nurdağı kavşağı kazası konusunda yeni gelismeler yasaniyor.

Olay yerine gidenler şok olmuş. Her yer darmadağın, manzara pek iç açıcı değil. Can pazarı yaşanmış orada. Neyse ki can kaybı yok ama beş canımız da yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
Şimdi bu kavşak var ya, burası tam bir baş belası. Sanki kazalar burayı mesken tutmuş. Yoldan geçenler, özellikle de şehre giriş çıkış yapanlar hep bir tedirgin. Her an bir şey olacak diye ödleri kopuyor. Trafik yoğunluğu desen desen. Şu otoyolun en kritik noktalarından biri burası. Hızlı giden araçlar, kavşağa girerken ani frenler, manevralar derken kaosa davetiye çıkarıyor adeta.
Nurdağı Kavşağının Laneti mi?
Bu Nurdağı kavşağı olayı ilk değil. Defalarca duyduk, okuduk, şahit olduk. Hep aynı terane, yine kaza, yine yaralılar. İnsan merak ediyor, bu kavşak neden bu kadar tehlikeli? Yollar mı dar, işaretler mi yetersiz, yoksa sürücüler mi dikkatsiz? Belki de hepsi birden.
Yetkililerin bu işe bir el atması şart. Bir çözüm bulunmalı artık. Yoksa bu kazalar devam edecek. Her gün haberlerde yaralıların sayısı artacak. İnsanların canı, malı bu kadar ucuz mu? Bu kavşak, şehir trafiğinin en sıkıntılı yerlerinden biri. Orada kaza olunca da tüm trafik kilitleniyor, yolcular mağdur oluyor. Saatlerce trafikte bekleyenler de cabası.
Bu tür kazaların önüne geçmek için neler yapılabilir, bir düşünelim. Belki daha dikkatli sürüş eğitimi şart. Belki kavşak düzenlemesi yapılmalı. Ani frenleri önleyecek ek önlemler alınmalı. Sık sık denetimler yapılmalı. Bu kavşak, hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşım için çok önemli. Buranın daha güvenli hale gelmesi hepimizin yararına.
Sürücülerin Dikkatine!
Değerli hemşehrilerim, bu tür kazalar hepimizin başına gelebilir. Özellikle bu Nurdağı kavşağı bölgesinde daha dikkatli olmalıyız. Hızımızı düşürelim, takip mesafesini artıralım, cep telefonlarıyla oynamayalım. Bir anlık dikkatsizlik, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Unutmayalım ki, yolculuk nereye olursa olsun, en önemlisi sağ salim varmak.
Bu kazada yaralananların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Umarım yetkililer de bu olayı bir ders çıkarır ve bu tehlikeli kavşak için kalıcı çözümler üretir. Yoksa bu tür haberleri okumaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Herkes dikkat etsin, Allah’a emanet olsun.



